Gradski menadžer: Skupština neka usvoji rezoluciju o izjednačavanju cijena u privatnim i javnim vrtićima

GS
Gradski menadžer: Skupština neka usvoji rezoluciju o izjednačavanju cijena u privatnim i javnim vrtićima

BANjALUKA - Jedna od strateških politika koje je definisala ova gradska administracija jeste sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u Banjaluci, poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

-Na taj put smo krenuli 2022. godine kada smo uveli subvenciju od 60 KM, a ove godine vodimo borbu sa Skupštinom grada da se obezbijede dodatna sredstva da se te subvencije povećaju. I u martu ove godine smo rekli da će se subvencije povećati i bez podrške skupštinske većine i došao je 2. avgust kada je više od 2.550 roditelja na svojim računima moglo da vidi povećanu subvenciju od 100 KM. Dan ranije roditeljima su uručeni i vaučeri kao pokazatelj da ćemo u septembru isplatiti dodatno povećane subvencije od 150 KM – napominje Kresojević.

Ističe da je „jasno da to izaziva nezadovoljstvo kod pojedinih političkih struktura“.

-Nakon što su roditelji dobili povećane subvencije iz Gradskog odbora SNSD-a reagovali su na način da su rekli da treba izjednačiti subvencije u privatnim i javnim vrtićima. Ali oni to ne misle. Jedini  cilj je da proizvedu nezadovoljstvo, a ne da se rješava ovaj problem što je vidljivo kroz njihovo odbijanje da na Skupštini razmatraju rezoluciju, koja se odnosi na izjednačavanje subvencija privatnih i javnih vrtića – kazao je gradski menadžer.

Dodaje da „skupštinska većina predvođena SNSD-om nijedan od 43 miliona KM iz svojih amandmana nije usmjerila na povećanje subvencija za djecu u privatnim vrtićima ili izgradnju novih vrtića što je iznos dovoljan za izgradnju skoro 30 vrtića“.

-Pozivam Skupštinu grada da usvoji rezoluciju o izjednačavanju cijena u privatnim i javnim vrtićima, u kojoj se jasno osuđuju i postupci pojedinih privatnih vrtića koji sa svakim povećanjem subvencija podižu i cijene, što je zloupotreba budžeta – naveo je gradski menadžer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana