Gradska uprava podržaće projekat Fondacije “Za porodicu”: Lakši put do “ponosnih kartica”

Tamara Bubnjević
Gradska uprava podržaće projekat Fondacije “Za porodicu”: Lakši put do “ponosnih kartica”

Gradska uprava biće od sljedeće godine dio projekta “Ponosna kartica” koji uspješno realizuje Fondacija “Za porodicu”, a zahvaljujući kojoj porodice sa troje ili više djece ostvaruju popuste na mnoge proizvode i usluge.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić rekao je za “Glas Srpske” da su ovim projektom obuhvaćene porodice sa najmanje troje djece, od kojih bar jedno mora biti maloljetno.

- Ljudi koji imaju dvoje djece teško da će se odlučiti na četvoro zbog eventualnih olakšica, ali na troje će se već lakše odlučiti ukoliko im se omoguće mjere podrške i stimulacije - kazao je Dakić dodavši da je upravo iz ovog razloga troje djece idealan “prag” za mjere podrške.

Rekao je da na nivou grada u ovoj kategoriji ima oko 1.400 porodica, s tim da se svakodnevno prijavljuju novi članovi.

- U ovoj godini Banjaluka je dobila sto novih porodica u ovoj kategoriji što je sjajan broj. Nama ovaj podatak pokazuje da radimo dobru stvar - kazao je Dakić.

Dodao je da ga je obradovalo što je grad prepoznao projekat “Ponosna kartica”.

- Ni prošle, ni ove godine grad nije učestvovao u projektu i mi smo prinuđeni da ga samostalno finansiramo, što za nas predstavlja gotovo nepodnošljiv finansijski trošak, a u organizacionom smislu je veliki izazov - rekao je Dakić.

Dodao je da su najviše fokusirani na Banjaluku, jer je najveći broj korisnika i kompanija upravo iz najvećeg grada Srpske.

- Značiće nam da se Gradska uprava uključi u projekat, jer u drugim lokalnim zajednicama korisnik dođe u šalter salu, podnese zahtjev i oni im otprilike kažu datum kada da dođu po karticu - rekao je Dakić.

Napomenuo je da viber zajednica koju udruženje koristi za komunikaciju broji oko 6.500 članova.

- Želim da u Banjaluci zaživi ovaj projekat na nivou na kojem funkcioniše u drugim gradovima - poručio je Dakić, pojasnivši da se u drugim opštinama, u kojima su uključene lokalne uprave, povećava broj privrednih partnera.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo kazala je da joj je želja da grad u narednoj godini učestvuje u ovom projektu.

- Želimo da zahvalimo za saradnju koju imamo sa značajnim udruženjima koja se bave pitanjem porodicama sa više djece, što se podudara sa našom strategijom pronatalitetne politike. Nadamo se da će saradnja biti uspješna, kako bi svi krajnji korisnici bili zadovoljni - zaključila je Šukalo.

Marketi

Dragan Dakić je rekao da sa velikim marketima i dalje pokušavaju da ostvare saradnju.

- Na republičkom nivou do sada bezuspješno pokušavamo uspostaviti saradnju sa lancem marketa, ali blizu smo dogovora sa nekim od njih. Od januara očekujemo da ćemo imati bar jedan lanac marketa koji će pokriti cijelu republiku - istakao je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana