Gradska uprava: Nije bilo nelegalnih zapošljavanja

GS
Gradska uprava: Nije bilo nelegalnih zapošljavanja

BANjALUKA - Niko od zaposlenih u novoj gradskoj administraciji nije zaposlen mimo zakonskih procedura, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz Gradske uprave navode da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu pretresali Gradsku upravu, niti, kako su pojedni mediji navodili „upadali“ u Kabinet gradonačelnika kako bi izuzeli dokumentaciju.

- MUP Republike Srpske je pismenim putem zatražio dokumentaciju a u vezi sa zaposlenjima u Gradskoj upravi, a ista im je odmah i dostavljena. Radi se o procedurama koje su rađene i ranijih godina, kada nadležni organ reaguje na osnovu žalbi ili prijava građana - objavljeno je na sajtu grada.

Kako ističu, Grad Banja Luka podržava sve kontrolne radnje nadležnih organa i sarađuje u punom kapacitetu.

-Radnici Gradske uprave koji se pominju su zaposlenici na određeno vrijeme u skladu sa svim zakonskim procedurama. Shodno tome, napominjemo da nisu tačne informacije da su pomenuti zaposlenici dobili posao kršeći zakonske propise na konkursima raspisanim u Gradskoj upravi, te naglašavamo da konkursne procedure još uvijek nisu završene - saopšteno je.

Podsjećaju da je Republička upravna inspekcija u ovoj godini kontrolisala rad Gradske uprave u dijelu radnih odnosa, po prijavi odbornika u Skupštini Grada Banje Luke, te da nikakve nezakonitosti nisu uočene u toku inspekcijskog nadzora.

-Ovim putem ističemo da Gradska uprava, ne samo da podržava kontrolu svog rada, već je i samostalno pokrenula aktivnosti na utvrđivanju validnosti diploma starih ali i novih zaposlenih, kako u Kabinetu gradonačelnika tako i u cijeloj Gradskoj upravi, kao i provjere pripravničkog staža, o čemu će javnost biti upoznata nakon što se ovaj proces bude završen - stoji u objavi Gradske uprave.

Kako je juče potvrđeno novinskoj agenciji Srna, pripadnici policije juče su izvršili određene provjere koje se tiču spornog zapošljavanja u banjalučkoj Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana