Gradska uprava: Kecmanova i Letić novi načelnici?

Danijela Stokanić
Gradska uprava: Kecmanova i Letić novi načelnici?

Banjaluka - Gradska uprava raspisala je konkurs izbor načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja komunalne policije, a prijave će primati narednih 15 dana.

Mjesto načelnika u Odjeljenju za prostorno uređenje, po ranijem koalicionom dogovoru, pripada Demokratskom narodnom savezu, dok je Odjeljenje komunalne policije rezervisano za Savez nezavisnih socijaldemokrata.

I DNS-a ističu da će za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje biti predložen sadašnji vršilac te dužnosti Sanela Kecman. U SNSD-u nisu željeli da se izjasne, ali "Glas Srpske" saznaje da je sadašnji vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalnu policiju Milenko Letić najbliži ostanku na toj funkciji.

Šef Kluba odbornika DNS-a Boran Bosančić potvrdio je da je izbor pao na Sanelu Kecman.

- To smo odlučili i podržaćemo Kecmanovu, jer u tom odjeljenju ima mnogo problema. Ona je stručnjak za tu branšu, bez obzira na to što je riječ o nestranačkoj osobi - rekao je Bosančić.

Dodao je da trenutno nije vrijeme za neke druge političke odluke.

- Poništenje nedavnog konkursa za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenja tražili smo jer nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo. Konkurs nije bio objavljen ni šest dana, a za to je neophodno mnogo dokumentacije - istakao je Bosančić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje do avgusta 2014. godine bila je Mira Sofilj, a za v.d. načelnika poslije nje imenovana je Sanela Kecman, koja je do tada obavljala funkciju njenog pomoćnika.

Funkciju načelnika Odjeljenja komunalne policije u Gradskoj upravi donedavno je obavljao sadašnji ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Revizija

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je sredinom prošle godine naredio reviziju rada zaposlenih u Odjeljenju za prostorno uređenje, jer nije bio zadovoljan stepenom rješavanja primljenih predmeta. On je tada izjavio da je rad zaposlenih u ovom odjeljenju odavao utisak nefunkcionalnosti. Kao primjer je naveo da je primljeno 206 zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola, a da je izdato svega 45 odobrenja. Poslije je stanje drastično popravljeno, pa je u 2014. godini izdato više dozvola nego 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana