Gradska razvojna agencija predstavila kako će izgledati novi radni centar (VIDEO)

K. Š.
Gradska razvojna agencija predstavila kako će izgledati novi radni centar (VIDEO)

BANjALUKA - Radni centar, koji sređuje Gradska razvojna agencija predstavlja buduće sjedište inovacija i poslovnih ideja, kao i potencijalnu odskočnu dasku i podršku za sve mlade privrednike i preduzetnike.

Iz ove agencije ističu da će prostor od 170 kvadratnih metara u Jevrejskoj ulici, koji trenutno nema funkciju, biti transformisan u moderan ko-centar do sredine sljedeće godine.

Razlog za stvaranje ovakvog prostora, kako navode, nastao je iz potrebe za pružanjem adekvatnog radnog okruženja, kao i uvjerenja da može biti koristan mnogima.

- Ovaj projekat predstavlja ključnu inicijativu za podsticanje preduzetništva i jačanje poslovne zajednice našeg grada. To neće biti samo mjesto za rad, nego će postati centar okupljanja najinovativnijih mladih ljudi Banjaluke koji žele da razvijaju svoje ideje – istakao je direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić.

Prema njegovim riječima, želja im je da ponude određene pogodnosti preduzetnicima u gradu, poput uštede, razmjene ideja, interakcije i saradnje sa raznim preduzećima i kolegama.

- Ovi preduzetnici neće morati da plaćaju svoj poslovni prostor i režije, nego će ovdje imati sve na jednom mjestu. Naša ideja je da u centru bude oko 25 radnih jedinica, te će samim tim toliko preduzetnika moći boraviti u
ovom ko-radnom prostoru – pojasnio je Stanić.

Kada je riječ o finansiranju, ističe da su i pored budžeta grada, kroz razna sponzorstva i projekte uspjeli da prikupe većinu potrebnih sredstava.

- Pozivam i sve lokalne kompanije da se aktivno uključe u ovu inicijativu i pokažu svoju društvenu odgovornost, te da zajedno pomognemo preduzetnicima u Banjaluci - rekao je on.

Vanredni profesor Ahritektonsko-građevinsko-geodetskog Miroslav Malinović predstavio je detalje projekta istakavši da je idejno rješenje rezultat rada studentkinje Anđele Milanović, uz njegovo mentorstvo.

- Ključne karakteristike i inovacije u dizajnu obogaćuju prostor, a vizualizacija i planovi pokazuju potencijal transformacije ovog prostora u moderan ko-radni centar – naveo je Malinović.

Dodao je da su pokušali da rješenje baziraju da bude ekonomski minimalno zahtjevno, kako bi svima napravili dobre uslove za rad.

- Prostori su planirani da nema nikakvog rušenja zidova, dograđivanja i pravljenja novih prostorija, nego se maksimalno koristi postojeće stanje.

Pored radnih jedinica, tu će biti i recepcija u okviru koje će biti garderoba, sanitarije, manji kafe, te jedna manja soba za konferencije – rekao je Milanović.

Samostalni stručni saradnik za pripremu aplikacija, izradu projektnih prijedloga i praćenje realizacije u Gradskoj razvojnoj agenciji, Ana Lojić, istakla je da ova inicijativa predstavlja platformu koja spaja različita znanja i vještine, stvarajući simbiozu koja će osnažiti Banjaluku.

- Trudićemo se da obezbijedimo da svi aspekti naše saradnje funkcionišu besprijekorno, povezujući različite učesnike i usmjeravajući ih ka zajedničkom cilju - izjavila Lojićeva.

Kako kaže, ovaj ko-radni prostor ne predstavlja samo mjesto za rad, već motor ekonomskog razvoja koji će dugoročno doprinijeti boljoj poslovnoj klimi i stvaranju novih poslovnih mogućnosti.

- Vjerujemo da možemo stvoriti pozitivne promjene u našoj zajednici i izgraditi uspješan model za budućnost - zaključila je ona.

 

@glas.srpske Ko-radni centar u Banjaluci predstavljaće buduće sjedište inovacija i poslovnih ideja, kao i potencijalnu odskočnu dasku i podršku za sve mlade privrednike i preduzetnike, poručuju iz Razvojne agencije. #glassrpske ♬ original sound - kivxr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana