Gradonačelnik uručio rješenja o legalizaciji: Za pet mjeseci riješeno 700 zahtjeva

G.S.
Gradonačelnik uručio rješenja o legalizaciji: Za pet mjeseci riješeno 700 zahtjeva

BANjALUKA - Na području Banjaluke u prvih pet mjeseci riješeno je 700 predmeta, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je u petak uručio rješenja o legalnosti objekata za više banjalučkih porodica.

- Besplatna legalizacija jeste način na koji smo sugrađanima pomogli da riješe stambeno i životno pitanje i da končano mogu uknjižiti i raspolagati svojom imovinom - istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, nakon višedecenijskog čekanja stanovnici koji su se doselili tokom rata i kuće gradili u postratnom periodu sada konačno mogu uknjižiti objekte.

- U velikoj mjeri ovdje se najčešće radi o izbjeglim i raseljenim licima i zato je besplatna legalizacija jedno od najvećih nacionalnih pitanja koja se mogu rješavati na lokalnom nivou - rekao je Stanivuković.

Napomenuo je da na području grada ima veliki broj nelegalnih objekata, koji će upravo kroz ovaj modalitet biti riješeni.

- Ima oko 5.000 neriješenih slučajeva koji godinama stoje u Gradskoj upravi. Ti ljudi su proteklih mjeseci aktivirali predmete, a predato je još 1.500 zahtjeva za rješavanje ovog pitanja. Plan je da u naredne dvije godine riješimo 10.000 slučajeva, koliko je procijenjeno da ima nelegalnih objekata na teritoriji grada - zaključio je Stanivuković.

Procedura je uspješno okončana i za porodicu Lolić iz naselja Lauš.

- Za kuću na Laušu predavali smo papire 2016. godine. U međuvremenu mi je i otac umro pa smo ponovo morali da aktiviramo predmet i da izvadimo dokumenta. Ovog puta proceduru smo završili vrlo brzo, za mjesec - rekao je Lolić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana