Gradonačelnik uručio prva rješenja: Gradske stipendije za 1.374 srednjoškolca

GS
Gradonačelnik uručio prva rješenja: Gradske stipendije za 1.374 srednjoškolca

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o stipendiranju učenika za školsku 2022/23. godinu, u okviru programa stipendiranja učenika i studenata, vrijednog oko 1,8 milion KM.

Mladim sugrađanima gradonačelnik je poslao poruku da Grad stoji iza njih i da ulaže u njihovo obrazovanje, kako bi oni jednog dana stečeno znanje mogli na najbolji mogući način iskoristiti za dobrobit svog grada.

-Sa ponosom mogu reći da imamo najveća ulaganja u infrastrukturne projekte za škole, najveća ulaganja u stipendije i dodatna davanja za druge potrebe naših učenika, poput odlazaka na takmičenja, gdje predstavljaju i svoj grad i Republiku – kazao je gradonačelnik.

Kako je poručio, Grad u ovom trenutku daje svoj maksimum da obezbijedi najbolje moguće uslove za obrazovanje mladih.

-A sve u cilju da bi nove generacije svojim znanjem jednog dana ulagale u svoj grad, donosili najbolje odluke i bili najbolji u svojim oblastima – zaključio je gradonačelnik.

Anja Šobot, učenica drugog razreda Gimnazije kazala je da joj mnogo znači stipendija koju je dobila od Grada po osnovu postignutog uspjeha.

-Velika je to finansijska podrška za sve nas i možemo je iskoristiti na različite načina u skladu sa našim potrebama – kazala je Anja.

Naime, pravo na stipendiju u tekućoj školskoj godini ostvarilo je 1.374 banjalučkih srednjoškolaca, a stipendije su dodijeljene po tri osnova – na osnovu uspjeha u školi, na osnovu socijalnog statusa i za deficitarna zanimanja.

Od ove školske godine stipendije su uvećane, pa tako za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznose 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana