Gradonačelnik Slobodan Gavranović: Nije sukob već neslaganje sa DNS-om

G.S.
Gradonačelnik Slobodan Gavranović: Nije sukob već neslaganje sa DNS-om

Banjaluka - Ne postoji sukob sa Demokratskim narodnim savezom (DNS) već neslaganje sa jednom grupom odbornika iz ove stranke u Gradskoj skupštini koji imaju drugačije mišljenje. Međutim to neće dovesti u pitanje koaliciju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Ovo je juče izjavio gradonačelnik Slobodan Gavranović na tradicionalnom susretu sa građanima koji se održava početkom svakog mjeseca "Kafa sa gradonačelnikom".

- Sa DNS-om imamo 21 odbornika a da li se svi slažemo to je individualno pitanje jer svako ma pravo na svoje mišljenje. I bez njih imamo skupštinsku većinu od 17 odbornika i možemo da donosimo odluke - rekao je Gavranović. 

Komentarišući jednu od tačaka razmimoilaženja sa DNS-om slučaj Ložioničke ulice, Gavranović je naveo da se radi o  politikantstvu.

- U pitanju je problem grupe građana koji su izloženi maltretiranju nekoliko preduzeća uključujući "Željeznice Srpske" zbog zagađivanja okoline i štete koje nanose njihovoj imovini. Tragom staza boksita sam lično prošao sa komunalnim policajcima od Ložioničke ulice do Tunjica i sve je bilo blatnjavo crveno. Niko nema prava da to čini Banjaluci i neka niko ne pomišlja da se radi o politici i da u to gura politički kolosijek - rekao je Gavranović.

U ovoj ulici je gradska inspekcija nedavno zabranila skladištenje rude boksita uz obrazloženje da preduzeće koje je za to bilo zaduženo nije imalo odgovarajuće dozvole. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana