Gradonačelnik se susreo sa delegacijom kineskog Tjenđina: Moguća saradnja u industriji, građevinarstvu i obrazovanju

I. B.
Gradonačelnik se susreo sa delegacijom kineskog Tjenđina: Moguća saradnja u industriji, građevinarstvu i obrazovanju

Gradonačelnik Igor Radojičić susreo se juče sa delegacijom kineskog Tjenđina, koju je predvodio Đi Guoćang, član Stalnog komiteta Gradskog komiteta Komunističke partije Kine Tjenđin.

Tokom susreta u Gradskoj upravi, gosti iz Kine zahvalili su na srdačnom prijemu i dobrodošlici, ističući da se radi o prijateljskim gradovima, te da Banjaluka i Tjenđin imaju dobru podlogu za saradnju. Oni su naglasili da bi ovi gradovi mogli da ostvare saradnju u oblastima industrije, infrastrukture i obrazovanja.

Radojičić je kinesku delegaciju upoznao sa mogućnostima za poslovnu saradnju u oblasti izgradnje mostova, gradnje nove multifunkcionalne kongresno-koncertne dvorane, projekta tretmana otpadnih voda i rješavanja čvrstog otpada. Upoznao ih je i sa aktivnostima grada u vezi sa uspostavljanjem poslovnih zona i mogućnostima koje se nude potencijalnim investitorima, od olakšica za poslovanje, zemljišta i infrastrukture. Dogovoreno je da se provjeri zainteresovanost kineskih kompanija za projekte u Banjaluci. Iskazana je i namjera da se dogodine organizuje susret privrednika iz dva grada o mogućnostima poslovne saradnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana