Gradonačelnik obavijestio radnike da su upitne plate

GS
Foto: A. Čavić

BANjALUKA- Gradonačelnik Draško Stanivuković vanredno se danas obratio radnicima Gradske uprave kako bi ih upoznao sa stanjem u kojem sa Grad Banja Luka nalazi.

-Moja dužnost je da vas upoznam i da vam kažem istinu, kako i sve prijetnje po naš grad, naše građane i finansije i sve ono što prolazimo na dnevnom nivou, a što vi zauzeti svojim svakodnevnim poslom i aktivnostima ne možete sve da sagledate i vidite. Ipak, sasvim sam siguran ipak da i vi vidite dovoljno toga – kazao je gradonačelnik.

Poslije današnjeg kolegijuma Skupštine, kako je kazao – krajnje vrijeme je da se na ovaj način pogledamo u oči i da vidimo za šta treba da se borimo i šta su naredni koraci za sve nas, zaposlene u Gradskoj upravi, ali i sve građane.

-Nijedna sala nije dovoljno velika da razgovaramo, te smo simbolično izašli ovdje. Moje je da vam kažem istinu i da vas upoznam sa svim prilikama i neprilikama. Ono što se nikada do sada nije desilo, tiče se vas – poručio je on.

Grd Banja Luka, kako je naglasio – prvi put ulazi u ciklus od šest mjeseci bez ijedne odluke, odnosno punih šest mjeseci na Skupštini Grada nije prošla nijedna odluka kojom se puni budžet Grada.

-Odluke koje nkada nisu došle na dnevni red vrijedne su 17 do 20 miliona KM. Za pola godine to znači da mi tog punjenja budžeta nećemo imati. Ja kako kapetan ovog broda, a vi kao posada, treba da znamo istinu i preduzmemo sve mjere, dok nismo pokenuli – rekao je gradonačelnik.

Napomenuo je da imamo rebalans i povećane plate za sve zaposlene, ali bez usvajanja rebalansa koji ne znamo kakav će biti, dio novembrske i cijela decembarska plata je ugrožena.

-Izašao sam to pred vas da vam kažem – kazao je on.

Ističe da svi zaposleni svoje poslove časno obavljaju unutar ovih zidina, vrijeme je da izađu i izvan njih.

– Pojedni odbornici ostavljaju grad bez prihoda, ovo se nikada nije desilo. Ja jesam za politiku, ajde da raspravljamo da li treba park ili ne, da li treba drvo ili ne, ali ne možete ostavljati grad bez prihoda i dovoditi sve u opasnost – rekao je on.

Ističe da je pitanje plata naše pitanje i pita radnike da li je normalno da mirno gledamo kada neko kaže – ne može 10 miliona KM za novu toplovodnu mrežu.

– Ovo sve je ušlo u domen ugrožavanja finansija. Banja Luka se sa ovakvom Skupštinom kopa ekonomska grobnica. Velika je opasnost za nas. Povećan je rebalans za povećane plate, ali sada je upitan – rekao je on.

Zaključio je da su ovo sve činjenice i stvari sa kojima svi radnici treba da budu upoznati.

Ovom prilikom, gradonačelnk Stanivukoivć upoznao je zaposlene i sa drugim aktuelnim problemima sa kojima se susreće grad, poput javnog prevoza, vodosnabdijevanja, grijanja i sl.

Takođe upoznao je prisutne da je tokom današnje sjednice Kolegijuma Skupštine Grada prekršen Poslovnik od strane šefa Kluba odbornika SNSD-a, jer je predložio tačku za dnevni red naredne Skupštine za koju predlagač može biti samo gradonačelnik.

Podsjećamo, tokom današnje rasprave na sjedinici kolegijuma Skupštine Grada, Klub odbornika SNSD-a predložio je skidanje sa dnevnog reda naredne sjednice velikog broja regulacionih planova, nacrta rebalansa budžeta, odluke o ulaganju deset miliona KM u toplovodnu mrežu, odluke o neradnoj nedjelji…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana