Gradonačelnik čestitao Dan oslobođenja Banjaluke

GS
Gradonačelnik čestitao Dan oslobođenja Banjaluke

BANjALUKA - -Mi smo narod slobode i pravde, narod čija vojska nije ratovala za pobjedu i slavu nego za svoju djecu, svoju kuću i njivu, svoje ime i svoj grob.Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković povodom obilježavanja Dana ulaska srpske vojske u Banju Luku 1918. godine.

-Želim da vas podsjetim na činjenicu da se ulazak srpske vojske u Banju Luku desio nakon proboja Solunskog fronta i oslobođenja Beograda i to baš na praznik svetog Arhanđela Mihajla. Neka nam veličanstvenost srpske pobjede 1918. godine, bude vodilja u našim današnjim, neuporedivo lakšim borbama i drugačijim izazovima, neka nam bude putokaz da ne iznevjerimo naše pretke i da čuvamo i branimo ono što za što su oni položili svoje živote: slobodu i pravdu – kazao je gradonačelnik.

Inače, Banja Luka će gradski praznik Dan oslobođenja u Prvom svjetskom ratu obilježiti sutra, 21. novembra polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

Ulazak srpske vojske u Banju Luku 1918. godine predstavlja jedan od najvažnijih događaja u cijeloj istoriji našeg grada, jer je upravo na taj dan Banja Luka oslobođena od okupacije.

Dan oslobođenja u Prvom Svjetskom ratu od 2019. godine zvanično se obilježava kao gradski praznik, te je planirano da toga dana brojne delegacije zajedno sa gradonačelnikom Draško Stanivukovićem polože vijence i odaju počast svima onima koji su svoje živote dali za oslobođenje Banje Luke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana