Gradonačelnik Banjaluke na 10. Ljubljanskom forumu

srna
Foto: SRNA

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković učestvuje na 10. Ljubljanskom forumu o temi "Idealni grad budućnosti" sa fokusom na projekte pametnog, održivog i prilagodljivog grada, saopšteno je danas iz banjalučke Gradske uprave.

Riječ je o dvodnevnom forumu koji okuplja predstavnike lokalnih vlasti, stručnjake iz oblasti arhitekture i prostornog planiranja, industrije i drugih relevantnih grana koji bi trebalo da razmjenom iskustava i znanja dođu do konstruktivnih rješenja s ciljem stvaranja modela "idealnog grada budućnosti".

U okviru foruma organizovan je okrugli sto koji je okupio gradonačelnike Ljubljane, Banjaluke, Beograda, Rijeke, te predstavnike Beča i Novog Sada na kojem su prezentovana idejna rješenja i razmijenjena iskustva o planovima i projektima iz oblasti održivog razvoja, pametnih gradova i inkluzije građana u projekte.

"Čast mi je što sam na Ljubljanskom forumu predstavljao naš grad. Trudio sam se da Banjaluku prezentujem u najboljem svjetlu, te da učesnike foruma upoznam o projektima i dobrim praksama koje smo uveli u proteklom periodu", rekao je gradonačelnik Banjaluke. On je istakao da je Banjaluka otvoren grad, opredijeljen ka tome da gradi prijateljske odnose sa svima.

"Značajan je susret sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem sa kojim je dogovoreno da će naša dva grada nastaviti putem jačanja saradnje i uzajamne podrške, posebno u kontekstu implementacije dobrih praksi iz oblasti upravljanja otpadom", poručio je Stanivuković. On je istakao da su jednako značajni i susreti sa gradonačelnicima Beograda i Rijeke, te sa predstavnicima Beča i Novog Sada.

Stanivuković je rekao da je ovaj forum odlična prilika da se razmijene iskustva i da se neke dobre prakse iz oblasti infrastrukture i održivog razvoja primijene u Banjaluci. On je naveo da su na današnjem sastanku dogovorene uzajamne posjete između Banjaluke i gradova koji su učestvovali na forumu, što je izuzetno značajno za razvoj Banjaluke. Tokom dvodnevne posjete Sloveniji, Stanivuković će se sastati i sa županom Kranja, te sa predstavnicima srpske dijaspore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana