Stanivuković i Brnabićeva razgovarali u Parizu

Tanjug
Foto: skrinšot

PARIZ,BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas u Parizu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić na temu izazova sa kojima se suočava Republika Srpska i političkoj situaciji u BiH, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Navodi se da su gradonačelnik Banjaluke i premijerka Srbije razgovarali i o projektima koje Srbija podržava u ovom gradu, kao i značaju podrške koja dolazi iz Beograda.

Stanivuković je istakao da je saradnja Republike Srpske i Srbije neophodna. Dodaje se da je zahvalio na pomoći koju Banjaluka dobija od Srbije i izrazio želju da zajedno obiđu objekte nakon realizacije dogovorenih projekata.

Gradonačelnik je, navodi se, zahvalio premijerki što se, zajedno sa predsjednikom Aleksanrom Vučićem i rukovodstvom Srbije, u turbulentnoj političkoj situaciji u BiH, zalaže za položaj Republike Srpske uz poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Ukazuje se da je premijerka Brnabić pokazala veliko interesovanje za stanje u Republici Srpskoj i Banjaluci, kao i da je govorila o značaju ekonomskog razvoja i otvaranju novih radnih mjesta.

Stanivuković, kao i gradonačelnici Bijeljine, Sarajeva i Mostara učestvuju na Pariskom mirovnom forumu, a juče su se u Jelisejskoj palati sastli i sa predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, sa kojim je dogovorena saradnja i podrška projektima u Banjaluci od nekoliko francuskih gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana