Gradnja mosta u Česmi počinje za deset dana

G.S.
Gradnja mosta u Česmi počinje za deset dana

Banjaluka - Novi most preko rijeke Vrbanje u Česmi biće izgrađen oko 15 metara nizvodno od postojećeg, a radovi bi trebalo da počnu najkasnije za deset dana.

Rekao je to direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac juče nakon potpisivanja ugovora sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem i predstavnikom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radenkom Jeftićem o izgradnji mosta i pristupne saobraćajnice.

- Nama je u cilju da što ranije počnemo kako bismo iskoristili povoljne vremenske uslove - rekao je Crnogorac.

Novi most će biti širine 11 metara, a dužine 74 metra.

- Paralelno ćemo graditi i pristupnu saobraćajnicu i sanirati jedan dio obale rijeke. Stari most će ostati u funkciji dok budu trajali radovi - naveo je Crnogorac.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je rekao da zna da je za stanovnike Česme prioritet izgradnja mosta kod "Vitaminke". - To je objekat koji će se raditi kada bude više materijalnih mogućnosti. Poboljšanje putne mreže u gradu nije samo dužnost gradskih vlasti. Nisam zadovoljan aktivnostima preduzeća "Putevi RS", koje je posljednjih godina malo uložilo u putnu mrežu - naglasio je Gavranović.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju mosta je 1,7 miliona KM, a za rekonstrukciju pristupne saobraćajnice potrebno je 464.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana