Građanska patrola: Prijavljuju zapuštene travnjake i neispravnu javnu rasvjetu

M. S.
Građanska patrola: Prijavljuju zapuštene travnjake i neispravnu javnu rasvjetu

BANjALUKA - Više od 7.500 korisnika do sada je preuzelo mobilnu aplikaciju “Građanska patrola”, namijenjenu za prijavu komunalnih problema.

Građani su i tokom maja bili aktivni te su putem aplikacije prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu i na koje nadležne gradske službe nastoje da reaguju u što kraćem roku.

- Najviše prijava odnosilo se na neispravnu javnu rasvjetu, održavanje zelenih površina, nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi na dječjim igralištima koja je često na meti nesavjesnih pojedinaca - kazali su iz Gradske uprave.

“Građanska patrola” omogućava da građani jednostavno, putem mobilnih telefona, bilo gdje u gradu i bilo kada fotografišu problem ili nepravilnost na koju naiđu i o tome putem aplikacije obavijeste gradske službe, koje će dalje preduzimati potrebne korake.

Sugrađani koji žele povratnu informaciju u vezi sa prijavama mogu je dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima - Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/244-471 ili i-mejl: [email protected]  Ova besplatna aplikacija je dostupna putem platformi “Plej stor” i “Ap stor”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana