Građani spriječili deložaciju Popovićevih

J. P.
Građani spriječili deložaciju Popovićevih

Banjaluka - Deložacija Sanje Popović i njene majke Vukosave iz porodične kuće u ulici Srpskih dobrovoljaca 167 na Starčevici juče je odgođena intervencijom građana, a majka i kćerka policiji su zaprijetile samoubistvom ukoliko budu insistirali da ih izbace iz njihovog doma.

Sa nožem i esencijom u rukama Popovićeve su sa prozora uzvikivale: "tako ne postupa sa poštenim svijetom".  Podršku su im pružale komšije i građani koji su se okupili kod kuće Popovića. Kako je prilaz kući bio zabranjen, grupa građana se usprotivila pa je došlo do naguravanja sa policijom. Nakon jednočasovne drame, deložacija je odgođena.

- Na ovaj način ugrožavaju zdravlje mojoj majci i meni. Kuću sam naslijedila od oca. Da je policija istrajali da majku i mene izbace, sigurno bih se ubila. Ne mogu da vjerujem da se radi ovakva otimačina - rekla je Popovićeva.

Pjevačica i kompozitorka Sanja Popović, poznatija kao Sanja Stefani, pred deložacijom je iz takozvanih "Marlesovih" kuća zbog toga što je njena porodična kuća prodata na licitaciji za 35.000 KM, zbog navodnog duga od oko 9.000 KM. Sud je dosudio da Popovići moraju vratiti sporni dug za renoviranje kuće majoru Vojske RS Janku Triviću, koji je u ratu boravio na toj adresi dok su one bile u izbjeglištvu. Kada su se vratile iz izbjeglištva, Vukosava, koja je naslijedila stanarsko pravo od pokojnog muža, otkupila je kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana