Građani na čelu sa Đajićem blokirali saobraćaj kod banjalučke Gradske uprave

Jana Kezić
Foto: GS

BANjALUKA – Pred zgradom banjalučke Gradske uprave u pet do 12 okupili su se građani koji protestuju zbog poskupljenja parkinga u Banjaluci.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, sa odbornicima SNSD-a i koalicionih partnera u Skupštini grada, saradnicima i građanima blokirao je saobraćaj kod Gradske uprave.

Nezavisne novine

-Saobraćaj je blokiran zbog enormnog i nezakonitog poskupljenja parkinga u Banjaluci -  kazao je Đajić.

Okupljanje je počelo minutom ćutanja zbog trostrukog ubistva u Gradačcu,

Đajić se obratio prisutnima i zahvalio što su podržali miting.

- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ima rok do petka da vrati stare cijene. Ako toge ne bude učinio opet ćemo praviti miting, a onda ćemo tražiti opoziv- U ponedjeljak se vidimo opet ovdje, a u utorak ulazimo u zgradu Gradske uprave Banjaluka. Ja ću iznijeti stolicu kao što je on iznosio - rekao je Đajić.

Đajić je istakao da je današnji miting poruka Stanivukoviću da „više ne gura ruke u džepove građana“.

-Potrošio je milijardu KM budžetskih para, nekoliko miliona KM kredita i ono što je najgore za građane povećao je cijenu vode, grijanja, odvoza smeća, a sada i parkiranje - rekao je Đajić.

Dodao je da su svi nezadovoljni i naglasio da svi žele da se vrate stare cijene.

Odbornik Socijalisticke partije u Skupstini grada Nikola Vukčević kaze da je miting priroda reakcija građana na samovolju gradonačelnika, koji je ničim izazvan podigao cijenu parkinga.

- To nije prvo poskupljenje koje je on samovoljno uradio - rekao je on. Banjalučanin Boško Kecman kaže da je na miting došao zbog toga što je nezadovoljan cijenom parkinga.

- Pokazalo se da su loši đaci loši ljudi i loši rukovodioci. Došao sam danas da se pobunim zbog nelegalnih odluka gradonačelnika -rekao je Kecman za “Glas“.

Parking u Banjaluci skuplji je od juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana