Građani darovali odjeću za ugrožene

V. P.
Građani darovali odjeću za ugrožene

Banjaluka - Udruženje "Mozaik prijateljstva" je u akciji "Hljeb od tekstila" sakupilo oko tonu garderobe koju su donirali građani.

Predsjednik udruženja Miroslav Subašić podsjetio je da je  cilj ove akcije, koja je realizovana protekle sedmice, bio sakupljanje što više odjeće koja bi bila podijeljena onima kojima je potrebna - socijalno ugroženim kategorijama.

- Onaj dio garderobe koji je neupotrebljiv biće recikliran, a sredstva će biti iskorišćena za rad javne kuhinje našeg udruženja - rekao je Subašić.

Dodao je da je u toku sortiranje prikupljenih odjevnih predmeta.

- Ugroženima ćemo darovati odjeću, a to su uglavnom korisnici naše javne kuhinje ili oni koji su se našem udruženju obratili za pomoć - kazao je Subašić.

Prema njegovim riječima, u planu je i nastavak ove akcije.

- Pokušaćemo da uključimo firme kroz angažman njihovih radnika koji bi donijeli odjeću koju više ne nose, a koju bi vjerovatno bacili - precizirao je Subašić.

Napomenuo je da javna kuhinja ovog udruženja pod nazivom

"Obrok ljubavi" svake nedjelje priprema obroke za socijalno ugrožene građane. Udruženje "Mozaik prijateljstva" ove godine je za izuzetna humana djela dobilo "Plaketu grada Banjaluka".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana