Građani biraju najinspirativniju Banjalučanku

J. Sa.
Građani biraju najinspirativniju Banjalučanku

BANjALUKA - Treću godinu zaredom Banjaluka u martu organizuje kampanju “Za život žena” povodom obilježavanja Osmog marta - Međunarodnog dana žena.

Kako je kazala savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo kampanja će biti obogaćena uvođenjem izbora za titulu najinspirativnija Banjalučanka, a ove godine naglasak će biti na ženama u nauci.

- Građani mogu nominovati kandidatkinje dostavljanjem biografije na [email protected]  - istakla je Šukalo.

Predsjednica Fondacije “Udružene žene” Gorica Ivić istakla je da će aktivnosti biti posvećena različitim sferama života i rada žena, a naročito borbi i prevenciji nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

Kao i prethodnih godina Dom zdravlja Banjaluka će mart posvetiti brizi o zdravlju žena. Doktor Mladen Šukalo kazao je da će biti organizovani preventivni pregledi, ali i predavanja.

- Za korisnice Centra za socijalni rad i Sigurne kuće biće organizovani preventivni pregledi. U okviru akcije “Za majku i kćerku” biće upriličeni preventivni ginekološki pregledi, dok će za djevojčice od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa - rekao je Šukalo i dodao da akcija počinje 12. marta i da će majke i kćerke moći u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana