Grad podržao Fondaciju “Udružene žene”: Prevencijom protiv seksualnog uznemiravanja

J. Sa.
Grad podržao Fondaciju “Udružene žene”: Prevencijom protiv seksualnog uznemiravanja

BANjALUKA - Na inicijativu Fondacije “Udružene žene” grad je donio dokument pod nazivom “Smjernice za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja”.

- S obzirom na to da je evidentan povećan broj slučajeva nasilja nad ženama i djevojčicama, dužnost grada je da se pozabavi ovim problemom i aktivno radi na prevenciji te da je zbog toga grad usvojio i ovaj protokol sa ciljem prevencije seksualnog i rodno zasnovanog nasilja - istakla je u ime grada, Milada Šukalo.

Takođe, ona je najavila da će grad imenovati savjetnicu ili savjetnika koji će u okviru Gradske uprave biti na raspolaganju zaposlenima koji žele da prijave bilo koji oblik nasilja.

Milada Šukalo je dodala i da grad već duže vrijeme ima uspješnu saradnju sa Fondacijom “Udružene žene”, ali i sa organizacijom “UN Njomen”.

Izvršna direktorica Fondacije “Udružene žene” Gorica Ivić istakla je da jučerašnji događaj, kao dio inicijative pod nazivom “Banjaluka grad sa nultom tolerancijom na seksualno nasilje i uznemiravanje”, ima cilj podizanje svijesti o seksualnom uznemiravanju u javnom prostoru.

- Osim toga, cilj jeste da se doprinese povećanju bezbjednosti žena i djevojčica u javnom prostoru, ali i da utiče na opštu populaciju da prijave sve oblike nasilja - naglasila je Ivićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana