Grad nastavlja sa dodjelom jednokratne pomoći: Obradovano 5.800 porodilja

K. Š.
Grad nastavlja sa dodjelom jednokratne pomoći: Obradovano 5.800 porodilja

BANjALUKA - Isplata podrške koju grad isplaćuje pri rođenju djeteta odvija se u kontinuitetu, a od uvođenja ove mjere podršku je dobilo 5.800 porodilja.

Od početka godine zaprimljeno je 800 zahtjeva za ovaj vid podrške, a kako su naveli iz Odjeljenja za društvene djelatnosti zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom se isplaćuju u skladu sa ustaljenim procedurama.

- Rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta je šest mjeseci od rođenja djeteta - istakli su oni.

Iz Odjeljenja napominju da zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u prijemnoj kancelariji (soba 16), šalter jedan ili dva.

- Uz popunjen zahtjev potrebno je priložiti dokumentaciju i to uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju od dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta, ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji ovog grada u neprekidnom trajanju od dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja - pojasnili su i dodali da se za sve dodatne informacije zainteresovani mogu obratiti putem telefona broj: 051/244-444, lokal 494 ili lično u kancelariju broj 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana