Grad izdvaja 240.000 KM za kulturne manifestacije

GS
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Grad Banja Luka će tokom godine finansijski podržati 28 manifestacija uvrštenih u Kalendar kulturnih manifestacija, u ukupnom iznosu od 240.000 KM.

Sve manifestacije odabrane su putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar, za koji je ove godine izdvojeno za 35.000 KM više u odnosu na prošlogodišnji.

Tako će Grad i ove godine sufinansirati manifestacije tradicionalnog karaktera i neupitnog kvaliteta, a osim direktne novčane podrške, organizatori ovih događaja biće podržani i ustupanjem prostora, ali i dijelom kroz promociju.

Kako su istakli u Odjeljenju za društvene djelatnosti, da bi neka manifestacija mogla da bude dio Kalendara, potrebno je da na prvom mjestu ima kvalitet koji se, između ostalog, potvrđuje i trajanjem samog događaja.

Tako su svoje mjesto u Kalendaru našle brojne tradicionalne manifestacije, između ostalih, Kočićev zbor, Svetosavska akademija, Dani Vlade Miloševića, Đurđevdanski festival dječije pjesme, Teatar fest, Međunarodni festival pozorišta za djecu i Međunarodni sajam knjiga, „Mali kompozitor“.

Grad će sa organizatorima manifestacija zaključiti ugovor, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze u vezi sa realizacijom manifestacije.

Inače, izdvajanja za Kalendar kulturnih manifestacija samo su dio podrške za kulturu koja ove godine, u okviru resornog odjeljenja – iznosi 798.000 KM, što je znatno povećanje u odnosu na prošlogodišnja sredstva.

Kompletan Kalendar kulturnih manifestacija za 2022. godinu, koji je usvojen na decembarskoj sjednici Skupštine grada Banje Luke, pogledajte ovdje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana