Grad Banjaluka: Za podršku mladima 81.000 KM

Srna
Grad Banjaluka: Za podršku mladima 81.000 KM

BANjALUKA - Grad Banjaluka ove godine usmjeriće 81.000 KM za podršku mladima, a za ta sredstva će moći da aplicira 40 organizacija upisanih u Omladinski registar, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz ovih sredstava planirano je finansiranje različitih projekata u oblasti omladinskog organizovanja, rada Omladinskog savjeta, ali i finansiranje pojedinačnih omladinskih aktivnosti i jednokratne podrške pojedincima.

S ciljem sprovođenja "Omladinske politike 2018-2022", predviđeno je da od ukupnog iznosa 60.000 KM ide za sufinansiranje projekata omladinskih i organizacija za mlade posredstvom javnog poziva koji će biti raspisan, precizirali su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Grad sufinansira i pojedinačne programske aktivnosti omladinskih i organizacija za mlade u iznosima od 500 do 2.000 KM. Ova sredstva, u ukupnom iznosu od 10.000 KM, i ove godine biće dodijeljena na osnovu dostavljenih zahtjeva organizacija, koje razmatra komisija u skladu sa važećim pravilnikom.

Iz Gradske uprave su naveli da pristigle projekte razmatra komisija, a organizacije kojima su odobrena sredstva za projekte ili aktivnosti dužne su da, po realizaciji, dostave nadležnom odjeljenju narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima, te ih opravdaju.

Za rad Omladinskog savjeta u ovoj godini predviđeno je 5.000 KM, a resorno odjeljenje je planiralo i 6.000 KM za jednokratne novčane pomoći za mlade od 15 do 30 godina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana