Gornja Piskavica bez vode tokom ekstremnih vrućina

SRNA
Gornja Piskavica bez vode tokom ekstremnih vrućina

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković danas je na poziv mještana Gornje Piskavice obišao to naselje koje više od sedam dana nema vode na temperaturi vazduha koja dostiže i 40 stepeni Celzijusovih, te pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića da izađe pred ljude i da objašnjenje.

Ninković je rekao da mještani Gornje Piskavice nemaju vode ni za sebe, ali ni za životinje za koje je potrebno i do 70 litara dnevno, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je istakao da mještani kažu da je najveći problem što im iz "Vodovoda" ne stiže konkretan odgovor zašto nema vode i kada će je biti, te da postoje sumnje da je voda namjerno zavrnuta.

- Kako bi se napunili neki bazeni ili drugi sistemi, postoje sumnje da je voda zavrnuta. Prije dvije godine urađen je vodovodni sistem posebno za Gornju Piskavicu, a oni danas nemaju vodu, poručio je Ninković.

On je naveo da je stalno na terenu, te zamolio gradonačelnika Banjaluke i direktora "Vodovoda" da izađu pred ljude i objasne im šta se dešava u čitavoj Banjaluci.

- Ukoliko nemaju odgovore i ne umiju, neka se povuku i puste nekog ko umije da riješi problem, naglasio je Ninković.

Mještani Gornje Piskavice najavili su blokadu puta za Bronzani Majdan ukoliko se problem sa vodosnabdijevanjem ne riješi u narednih nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana