Gorjeli kontejneri u banjalučkom naselju Drakulić

A. T.
Foto: D. Pozderović

U banjalučkom naselju Drakulić, nesavjesni pojedinci jutros su zapalili nekoliko kontejnera sa smećem, koji su u vlasništvu preduzeća "Čistoća"

Tehnički direktor "Čistoće" Milan Plavšić kazao je da se sve dogodilo jutros oko 7.30 časova, te da je ovo treći put da vandali pale kontejnere u ovom naselju.

- Ekipa koja radi na istresanju korpica za otpad i čišćenju autobuskih stajališta, zatekla je u Drakuliću još jedan ružan prizor, kako gore kontejneri za odlaganje kućnog otpada. To je nažalost postalo nešto vrlo neprijatno, kako za "Čistoću" i grad, tako i za sve savjesne građane - rekao je Plavšić.

Dodao je da su slični slučajevi zabilježeni i u nekim drugim banjalučkim naseljima.

- Ovo je 30. kontejener u toku ove godine koji je u potpunosti izgorio. Pored upozorenja koja se nalaze na kontejnerima, šta se u njih smije odlagati, nesavjesni građnjani se toga ne pridržavaju, te najčešće bacaju pepeo i žar i tako zapale kontejner - naglasio je Plavšić.

Istakao je da su tokom prošlog mjeseca imali slučajeve paljenja velikih kontejnera za kabasti otpad od deset metara kubnih.

- Apelujem na sugrađane da čuvaju komunalnu opremu, jer nije jeftina. "Čistoća" će se, kao i do sada, pridržavati rasporeda odvoza kućnog otpada, koji je usvojiala gradska Skupština - zaključio je Plavšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana