Godišnjim koncertom KUD-a Sveti Sava: Prikupili 2.500 KM za djecu sa autizmom

J. P.
Godišnjim koncertom KUD-a Sveti Sava: Prikupili 2.500 KM za djecu sa autizmom

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava" još jednom je pokazalo svoje humano lice jer je 2.500 KM prikupljenih na godišnjem koncertu koji je u subotu naveče održan u Sportskoj dvorani "Obilićevo" poklonilo Udruženju za autističnu djecu "Djeca svjetlosti".

Na devetom godišnjem koncertu i petom po redu koji je bio humanitarnog karaktera nastupilo je svih 320 članova ovog društva. Dvorana je bila puna, a koncert je pratilo više od 500 posjetilaca.

- Važno je da smo ispunili svoju misiju humanosti. Publika je premijerno vidjela igre iz  okoline Gnjilana, koje nam je postavio solista beogradskog Nacionalnog ansambla "Kolo" Dejan Čubrilo. Ovo je prvi put da nismo imali goste. Tokom dvočasovnog koncerta izveli smo veliki broj igara i pjesama iz našeg repertoara, a možemo se pohvaliti i da je većina nošnji koje nosimo iz našeg fundusa - rekao je sekretar KUD-a "Sveti Sava" Damir Jovanić.

Član KUD-a Ljubiša Džanan kaže da je publika fantastično reagovala na sve igre.

- Ipak, najveći aplauz izmamili su naši najmlađi članovi. Program je bio raznovrstan. Izveli smo igre iz glamočkog i grmečkog kraja, kao i sa Manjače. Tako smo nastavili sve do juga Srbije, pa smo koncert završili šopskim igrama. Burni aplauzi i ovacije su nam bile najdraža nagrada - ispričao je Džanan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana