Godišnji koncert umjetničkog društva „Sveti Sava“ 11 novembra

GS
Godišnji koncert umjetničkog društva „Sveti Sava“ 11 novembra

BANjALUKA - Kulturno umjetničko društvo „Sveti Sava“ iz Banjaluke održaće godišnji koncert 26.11.2022. godine u SD „Obilićevo“, u 19 sati.

Kao gosti na koncertu nastupiće KUD „Sedmica“ iz Srbije koji će se predstaviti igrama iz okoline Žagubice i Igrama sa Banije.

Na koncertu će nastupiti sve sekcije našeg društva koje će se predstaviti koreografijama iz Krajine i igrama iz Srbije.

Na ovogodišnjem koncertu premijerno ćemo izvesti koreografiju „Igre vojvođanskih Mađara“ koreografa Radojice Kuzmanovića koji je dao veliki doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta našeg naroda.

Značaj bavljenja folklorom prepoznali su i roditelji koji sve više upisuju djecu da igraju i izučavaju svoju tradiciju, ali ne treba zaboraviti i značaj socijalnog druženja djece sa svojim vršnjacima kojeg je u poslednje vrijeme sve manje zbog uticaja interneta i korištenja društvenih mreža.

Zbog velikog interesovanja od septembra ove godine pokrenuli smo grupu uzrasta od četiri do šest godina koja trenutno broji 22 člana i koji će premijerno nastupiti na koncertu.

Karte za koncert mogu se kupiti na dan koncerta na biletarnici SD „Obilićevo“ ili u prostorijama OŠ „Sveti Sava“ na Laušu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana