Godišnji koncert KUD “Piskavica”: Igraju za humanost

J. Sa.
Godišnji koncert KUD “Piskavica”: Igraju za humanost

BANjALUKA - Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Piskavica” biće održan u subotu, 28. oktobra, a sav prihod od ulaznica i prikupljenih priloga biće dodijeljen porodici Šešić za liječenje dječaka Andreja kako bi napravio svoje prve samostalne korake

U Društvenom domu Piskavica na godišnjem koncertu će se predstaviti folklorne sekcije i narodni orkestar KUD “Piskavica”, a gosti koncerta će biti ZKUD “Braća Tolevi” iz Đevđelije (Sjeverna Makedonija) sa kojima KUD “Piskavica” obilježava 20 godina saradnje i prijateljstva.

Kako su naveli iz ovog društva, ovogodišnji koncert je humanitarnog karaktera.

Podsjećamo, KUD “Piskavica” je osnovan 2002. godine i radi u istoimenom živopisnom potkozarskom mjestu Piskavica. Društvo broji oko 150 članova svih uzrasta i profesija (učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija. Imajući u vidu da je KUD “Piskavica”  jedno od najaktivnijih društava, čiji se poseban značaj ogleda u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini i na taj način pokreće kulturna zbivanja ovog mjesta, ali i promoviše izvorno kulturno nasljeđa širom svijeta, grad podržava rad ovog udruženja. Pored redovne podrške, grad je u proteklom periodu uredio i pozornicu u Piskavici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana