Godišnji koncert KUD-a “Čajavec”kruna uspješne sezone

I. B.
Godišnji koncert KUD-a “Čajavec”kruna uspješne sezone

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Čajavec” će u nedjelju, 22. decembra, godišnjim koncertom pod sloganom “Oro se vije kraj manastira” okončati veoma uspješnu i sadržajnu 67. sezonu i dati doprinos obilježavanju 800 godina od proglašenja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

- Program je posebno pripremljen i prilagođen tematici koncerta, a publika će imati priliku da vidi i dvije nove koreografije, kao i neke koreografije koje dugo nisu viđene na sceni - istakao je umjetnički rukovodilac “Čajavca” Ljubiša Udovičić.

Više od 100 članova izvođačkog, pripremnog i veteranskog sastava, uz pratnju narodnog orkestra, kroz igru i pjesmu predstaviće koreografije iz BiH i Srbije.

- Program će biti prilagođen tekstom, običajima i koreografijama duhovnom i tradicionalnom zajedništvu srpskog naroda, koji njeguje običaje i kulturnu baštinu područja BiH i Srbije - izjavio je sekretar KUD-a Draško Adamović.

On je dodao da je iza “Čajavca” veoma uspješna i sadržajna sezona koju su, između ostalog, obilježila i dva nova projekta, “Folklorna inkluzivna sekcija” i “Veteransko kolo”, podržani od grada. KUD “Čajavec” osvojio je ove godine dva prva mjesta na folklornim smotrama Saveza amaterskih KUD-ova Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana