Gligorić: Volja Banjalučana se mora poštovati

GS
Gligorić: Volja Banjalučana se mora poštovati

BANjALUKA- Banjalučki Gradski odbor Socijalističke partije Srpske /SPS/ insistira na usvajanju prostornog plana Banjaluke jer se izmjenama regulacionih planova pogoduje isključivo investitorima, i to na štetu saobraćajne infrastrukture, prostora za igru djece i parkinga, izjavio je predsjednik Gradskog odbora SPS-a Saša Gligorić.

"Mjesto za izgradnju vrtića se traži kao igla u plastu sijena, a neboderi niču kao pečurke. Sve ćemo uraditi da se sa mrtve tačke pokrene usvajanje prostornog plana za Banjaluku. Građani iz različitih naselja su sa pravom rekli `ne` neboderima i betonu i volja Banjalučana mora da se poštuje", istakao je Gligorić.

On je rekao da Gradski odbor SPS-a podržava sve koji su sa razlogom ustali protiv urbanističkog precrtavanja Banjaluke i stoje na raspolaganju za dalje djelovanje.

Iako je prošlo više od tri godine od najave gradonačelnika Draška Stanivukovića o novom urbanističkom planu za koji je tvrdio da donosi novi koncept razvoja Banjaluke u narednih 20 godina, te da će sa tim strateški važnim dokumentom jasno biti definisane zone i plan građenja, od cijele priče nije ostalo ništa, osim mrtvog slova na papiru, saopšteno je iz SPS-a.

U saopštenju se podsjeća da je Stanivuković tvrdio da će jedan od elemenata urbanističkog plana biti "očuvanje prirode i zelenih površina, te mjesta za odmor i rekreaciju", te navodi da smo danas svi svjedoci da se betonizacija Banjaluke odvija kao nikada ranije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana