Glavna ulica u centru Banjaluke dva dana pješačka zona

V. P.
Glavna ulica u centru Banjaluke dva dana pješačka zona

Banjaluka - Glavna gradska ulica, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, biće za vikend pretvorena u pješačku zonu u kojoj će građani moći slobodno da se kreću, a mališani igraju. Gradska uprava je na ovaj način željela da promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj grada. Potvrdio je to v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

- Saobraćaj će biti zabranjen za sva vozila od hotela "Bosna" do ulice Marije Bursać u subotu od 18 časova do ponedjeljka  u četiri časa. Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka da li će to preći u tradiciju da se vikendom pješaci stavljaju u prvi plan biće donesena nakon ove akcije - kazao je Sandić.

Najavio je da će u tom vremenu biti besplatan parking u zoni ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića kao i u javnoj garaži u Vidovdanskoj ulici.

- Autobusi koji saobraćaju tim dijelom ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića biće preusmjereni u Vidovdansku i Kninsku ulicu - rekao je Sandić.

Napomenuo je da se ovom aktivnošću i najavljenim sistemom iznajmljivanja bicikala Banjaluka jasno opredjeljuje za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana