Glavna ulica pješačka zona svakog vikenda do septembra

V. P.
Glavna ulica pješačka zona svakog vikenda do septembra

Banjaluka - Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića biće pješačka zona svakog vikenda do septembra. Ovaj eksperiment će prerasti u stalnu praksu koja će se svake godine sprovoditi pet mjeseci, od aprila do septembra.

Potvrdio je to v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

- Na osnovu dosadašnjih iskustava treba očekivati da Gradska uprava donese odluku kojom će dijelom glavne gradske ulice, od hotela "Bosna" do ulice Marije Bursać, biti zabranjen saobraćaj do 1. septembra svakog vikenda. Nakon tog datuma odlučićemo šta će biti iduće godine, ali ne vjerujem da će biti donesena drugačija odluka od sadašnje - kazao je Sandić.

Naglasio je da svi pokazatelji govore da nema prepreka da ta saobraćajnica vikendom bude mjesto za pješačenje i druge rekreativne aktivnosti. 

- Javnost je ovu inicijativu grada pozitivno ocijenila i najvažnije je da nismo registrovali gužve, opterećenja ili zagušenja saobraćaja u centru - dodao je Sandić.

Napomenuo je da se ovom aktivnošću grad jasno opredjeljuje za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja, te promociju zdravijeg načina života.

Od 1. jula, na inicijativu gradskih vlasti, svakog vikenda dio ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića pretvara se u  pješačku zonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana