Glasovima opozicije usvojen dnevni red Skupštine grada

A. S.
Glasovima opozicije usvojen dnevni red Skupštine grada

BANjALUKA - Nedolazak 11 odbornika većine u Skupštini grada Banjaluka doveo je u pitanje održavanje 38. redovne sjednice, a glasovima četiri opoziciona odbornika usvojen je dnevni red današnje sjednice.

Gradonačelnik Igor Radojičić komentarisao je nedolazak pojedinih odbornika i istakao da ni on, a ni Gradska uprava ne mogu da urade puno u takvoj situaciji, jer svaki mandat je lični i odbornici njime slobodno raspolažu.

- Sjednici nisu prisustvovali potpredsjednik Milan Milaković, odbornici Marinko Umićević, Momčilo Antonić, odbornica Snježana Kutlešić-Stević i jos par pojedinaca, ali ovi imenovani su svoj izostanak najavili - kazao je Radojičić.

Opozicioni odbornici Aleksandar Petković i Saša Lazić komentarisali su i nedolazak velikog broja odbornika na sjednice odbora koji, prema njihovim riječima, time pokazuju neodgovornost i nepoštovanje prema građanima.

- Danas smo raspravljali o najvažnijem dokumentu za jednu zajednicu, o budžetu grada koji pripada građanima, a na odboru za finansije od sedam članova pojavilo se samo četiri, od čega su dva bila za, a dva protiv prijedloga. I na današnjoj sjednici nije prisustvovalo 11 odbornika, što je pokazatelj ozbiljnosti i ove većine i samog budžeta - kazao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana