Gimnazijalcima 40 novih računara

Srna
Gimnazijalcima 40 novih računara

Banjaluka - Kompanija m:tel poklonila je juče 40 novih računara Gimnaziji povodom 120 godina postojanja ove obrazovne ustanove.

- Pošto je vrijeme darivanja i praznik Svetog Nikole bio je pravi trenutak da nekoga obradujemo. Nismo slučajno odabrali Gimnaziju koja ima dosta talentovanih učenika. Odlučili smo se da novim kompjuterima učenicima i  profesorima damo doprinos u procesu unapređenja kvaliteta nastave. Nadamo se da će đaci imati koristi od ovih računara, naročito oni koju žele da se u budućnosti bave računarskim tehnologijama - rekla je portparol Kompanije m:tel, Milica Stojaković.

Direktor Gimnazije Zoran Pejašinović zahvalio je kompaniji "m:tel".

- Ovaj poklon je došao u pravom trenutku. Trebali su nam novi kompjuteri, jer su ovi koje smo imali bili stari. Koristiće nam u nastavi u svim predmetima, a posebno za  informatiku i informatičke kampove na kome učestvuju naši učenici - istakao je Pejašinović.

Novi računari napravljeni su i montirani u skladu sa konfiguracijom koju je tražila Gimnazija koja je ovom prilikom i uručila zahvalnicu predstavnicima kompanije "m:tel".

N. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana