Gimnazijalci na Olimpijadi metropola

J. Š.
Gimnazijalci na Olimpijadi metropola

Banjaluka - Učenici Gimnazije učestvovaće na drugoj Olimpijadi metropola koja se održava od 3. do 10. septembra u Moskvi.

Tim povodom gradonačelnik Igor Radojičić upriličio je juče prijem za srednjoškolce koji će se predstaviti na ovom prestižnom takmičenju.

- Banjaluka je počastvovana pozivom gradonačelnika Moskve da učestvuje na Olimpijadi znanja zajedno sa nekim od najvećih gradova svijeta. Naša omladina će se tamo naći u društvu vršnjaka iz Berlina, Pekinga, Nju Delhija, Beograda i drugih svjetskih prestonica. Grad Banjaluka je, pored toga što je pozitivno odgovorio na poziv gradonačelnika Moskve, ujedno suorganizator i sufinansijer odlaska naših učenika u Rusiju. Želim našim djevojkama i momcima mnogo uspjeha na Olimpijadi, ali i da na dostojanstven način predstave naš grad, Gimnaziju i Republiku Srpsku - poručio je gradonačelnik banjalučkim gimnazijalcima.

Na Olimpijadi će učestvovati osam učenika Gimnazije, iz oblasti matematike, fizike, informatike i hemije. Jedan od njih je i učenik trećeg razreda Gimnazije Filip Beštić, koji će se takmičiti u oblasti hemije.

- Zahvaljujem školi i Gradskoj upravi jer su pomogli da idemo u Moskvu. Učinili smo sve da se što bolje spremimo i vjerujem u dobre rezultate - istakao je Beštić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana