Gajanin: Novim planom omogućen bezbjedan ulaz u Kampus

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Grad Banjaluka korigovao je planske projekte izgradnje kružnog toka na ulazu u Kampus Univerziteta u Banjaluci, čime će biti omogućen bezbjedan ulazak u Univerzitetski grad iz svih pravaca, rekao je danas u Banjaluci rektor ovog univerziteta Radoslav Gajanin.

"Prvobitnim planom Grad je izmjestio Ulicu Studentske brigade izvan tog kružnog toka i praktično u tu ulicu nije bilo moguće ući iz pravca Grada i Tržnog centra `Delta`", podsjetio je Gajanin.

On je zahvalio ministru za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željku Budimiru i ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanu Vipotniku jer su uticali na predstavnike grada, te su uvažene činjenice koje je iznosio Univerzitet.

Gajanin je rekao da je na sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci bilo riječi i o problemima u vezi sa drugom kružnom raskrsnicom koja se gradi sa bočne strane Kampusa, te napomenuo da su izvođači radova ušli u posjed Univerziteta i bez i jednog zvaničnog dokumenta krenuli sa radovima.

"Insistirali smo da se ti radovi zaustave, jer izvođač nema građevinsku dozvolu niti riješene imovinsko-pravne odnose, te smo pozvali Grad da te odnose riješi. Podržavamo izgradnju te raskrsnice, ali uz odgovarajuću dokumentaciju", rekao je Gajanin novinarima nakon sjednice Senata.

On je naveo da je Univerzitet zainteresovan za saradnju sa Gradom, te napomenuo da nije stigao zvaničan poziv za sastanak od gradonačelnika Draška Stanivukovića.

"Zainteresovan sam za sastanak i čim dobijemo naravno da ćemo se odazvati, te štiti interese Univerziteta", rekao je Gajanin.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nikola Šobot rekao je da ova organizacija, koja zastupa interese studenata, nema ništa protiv gradnje kružnih raskrsnica i unapređenja infrastrukture u gradu, ali da je neophodno voditi računa o bezbjednosti.

"Zahtijevamo bezbjednost za pješake, ali i bicikliste, naročito ako uzmemo u obzir da u Kampusu, osim studenata, borave brojni zaposleni i drugi građani", naveo je Šobot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana