Fondacija “Go far” pomaže ugroženom stanovništvu: Svaki korak vodi do obroka više

Maja Stanojević
Fondacija “Go far” pomaže ugroženom stanovništvu: Svaki korak vodi do obroka više

BANjALUKA - Humanitarna fondacija “Go far” (Go far) do sada je aktiviranom aplikacijom za skupljanje humanitarne pomoći prikupila više od 12.000 KM za socijalno ugrožene stanovnike Banjaluke.

Direktorica “Go far” fondacije Mirjana Tepšić apelovala je na sve ljubitelje prirode i rekreacije da pokažu humanost te da pješačenjem doprinesu obezbjeđivanju korice hljeba za one kojima je pomoć zaista neophodna.

- Svaki pojedinac nakon što preuzme i startuje aplikaciju ima priliku da za svaki prehodani kilometar obezbijedi jednu KM koju će Fondaciji da uplate kompanije članice “Infinity” grupacije koja je naš osnivač – poručila je Tepšićeva.

Prema njenim riječima, prikupljeni novac ide za pomoć i podršku Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Udruženju “Mozaik prijateljstva”, Dječijem domu “Rada Vranješević”, Organizaciji “SOS Dječija sela” i Udruženju “Nova generacija”.

Prema njenim riječima, plan je da rade na tri fronta i to kroz fondove za mlade talente, javne kuhinje i pomoć djeci.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Željkica Ilić rekla je za “Glas Srpske” da im ova humanitarna akcija mnogo znači i da se nada da će se ovom prilikom uključiti i druge kompanije da doniraju sredstva kako bi pomogli rad ovih organizacija.

- Novcem koje nam Fondacija “Go far” bude donirala, planirali smo da  obezbijedimo namirnice za javnu kuhinju. Dio novca ćemo izdvojiti i za podjelu paketa socijalno ugroženim višečlanim porodicama u prigradskim naseljima. Radi se o porodicama kojima je hitno potrebna pomoć, a koje se ne hrane u javnoj kuhinji - kazala je Ilićeva.

Prema njenim riječima, ove sedmice će ići u nabavku prehrambenih i higijenskih paketa koje će dijeliti onima kojima je i najpotrebnije.

Predsjednik Udruženja “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić istakao je da je zadovoljan i srećan zbog ove humanitarne akcije koja će mnogo značiti za njihovu javnu kuhinju “Obrok ljubavi”.

- Planiramo da dio novca usmjerimo na rad i spremanje obroka u javnoj kuhinji “Obrok ljubavi”, a dio novca ćemo izdvojiti za izgradnju prvog socijalnog preduzeća i ostvarenje naših ciljeva - kazao je Subašić.

Kako kaže, ova fondacija je velika stvar, jer će na ovaj način mnogi humani ljudi rekreacijom obezbijediti koru hljeba za ugrožene sugrađane.

- Na ovaj način će mnogi građani biti aktivniji, a pri tome će svojom aktivnošću i svakim pređenim korakom u prirodi pomoći ljudima kojima je zaista neophodna pomoć - rekao je Subašić.

Podjela novca

Prema riječima Mirjane Tepšić već ove sedmice namjeravaju da podijele novac institucijama sa kojima sarađuju.

- Nakon humanitarne trke koja će se održati u Sarajevu, mi smatramo da će biti prikupljeno oko 15.000 KM koje ćemo podijeliti. Naš plan je da svaka institucija za početak dobije po 3.000 KM te da na taj način podstaknemo ljude i kompanije da se što više uključe u ovu humanu akciju - kazala je Tepšićeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana