FK Borac posvađao vladajuću koaliciju

V. Popović, S. Amidžić
FK Borac posvađao vladajuću koaliciju

Banjaluka - Finansiranje sportskih kolektiva, kao i Tehnološki biznis park, koji je trebalo da postane Poslovna zona Ramići, posvađao je odbornike vladajuće koalicije Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP) pa je sjednica Skupštine grada, koja je bila zakazana za danas, odgođena do daljeg!

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Nenad Šibarević je potvrdio da je u samom SNSD-u bilo nesuglasica u vezi sa programom o raspodjeli novca za klubove koji je jednoglasno prihvatio Savjet za sport, a prijedlog koji je trebalo da se nađe pred odbornicima je potpisao gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- Odbornici SNSD-a su tražili da bude skinuta ta tačka, jer nisu bili zadovoljni pojedinostima iz dokumenta koji je usaglašavan tri mjeseca. Problem je finansiranje Fudbalskog kluba Borac, jer je trebalo da dobije više novca od predviđenih 200.000 maraka. Po našem mišljenju, program finansiranja sporta je pravedan i prvi put omogućava kontrolu dodijeljenog novca - rekao je Šibarević.

Dodao je da su sve stranke vladajuće koalicije imale primjedbe na tačke dnevnog reda koje su se odnosile na Tehnološki biznis park, koji je trebalo da preraste u Poslovnu zonu.

- Određeni odbornici koalicije nisu bili zadovoljni mjerama štednje i poboljšanja punjenja budžeta i tražili su da ovaj dokument bude povučen i dorađen - naveo je Šibarević.

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a Draško Ilić rekao je da je, prema njegovim informacijama, sjednica odgođena zato što je odsustvo najavio veći broj odbornika.

- Razlog odgađanja nije odbijanje odbornika koalicije da podrži dokumenta na dnevnom redu - kazao je Ilić.

Sastanku vladajuće koalicije na kojem je donesena odluka o odgađanju sjednice Skupštine grada nisu prisustvovali predstavnici opozicije, mada i oni imaju svoj stav o tome.

Odbornik SDS-a Milenko Jaćimović smatra da razlog za odgađanje zasjedanja gradskog parlamenta nije odsustvo odbornika, već neslaganje u vladajućoj koaliciji.

- Trebalo je da odlučujemo o važnim pitanjima za funkcionisanje i razvoj grada kao što su odluke o građenju i uređenju zemljišta - rekao je Jaćimović.

Slično mišljenje ima i odbornik PDP-a Zoran Talić.

- U posljednje dvije i po godine se pokazalo da ne postoji uopšte saglasnost koalicionih partnera, a cijenu plaćaju građani. To se pogotovo odnosi na odluke o građenju, čije usvajanje građani željno očekuju, jer bi se grad podijelio na šest zona i time bi gradnja u pojedinim slučajevima bila povoljnija - naveo je Talić.

 Saopštenje

Odsjek za odnose sa javnošću grada saopštio je juče da je sjednica Skupštine grada odgođena na prijedlog klubova odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije.

- Razlog za odgađanje sjednice je to što većina odbornika neće moći prisustvovati sjednici - stoji u saopštenju ovog odsjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana