Festival filma “Visla” u Domu omladine: Čari Poljske pred publikom

J. K.
Festival filma “Visla” u Domu omladine: Čari Poljske pred publikom

BANjALUKA - Udruženje Poljaka Banjaluka u saradnji sa organizacijom “Visla” iz Varšave, organizuje Festival poljskih filmova “Visla”, koji će biti održan u Domu omladine od 24. do 26. oktobra.

Iz udruženja je saopšteno da se program festivala sastoji od najnovijih filmova koji su već osvojili srca ne samo poljskih, već i stranih gledalaca.

- Filmski ekran neće približiti gledaocima samo predivna djela, nego i samu Poljsku, bogat krajolik zemlje i šarenilo njenih stanovnika. Upravo u bioskopu se isprepleću kao u kaleidoskopu zabavne i gorke priče, uzbudljive i zastrašujuće, mistične i istorijske, sarkastične i one bez ironije, ponekad pune uspjeha, a ponekad bolnog poraza - istakao je organizator Festivala, Danijel Kovč i dodao da će gledaoci imati priliku da vide nove filmske debije autora koji već imaju bogatu kolekciju nagrada.

Kovč, koji je predsjednik banjalučkog Udruženja Poljaka, je rekao da će za sva tri dana trajanja festivala ulaz biti besplatan te pozvao sve zainteresovane da prisustvuju filmskim projekcijama.

Program festivala uključuje najbolje poljske produkcije posljednjih godina, koje su osvojile priznanje ne samo među domaćom, već i stranom publikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana