Festival „Dječija zemlja“ na Trgu Krajine: Defile mališana u kostimima najdražih junaka FOTO

J.St.
Festival „Dječija zemlja“ na Trgu Krajine
Foto: D. Pozderović | Festival „Dječija zemlja“ na Trgu Krajine

BANjALUKA -U okviru obilježavanja manifestacije „Nedjelja djeteta“, danas se održava festival „Dječija zemlja“, koji je počeo svečanim defileom mališana banjalučkih predškolskih ustanova.

Manifestacija je otvorena svečanim defileom mališana iz predškolskih ustanova, koji su bili obučeni u kostime svojih omiljenih junaka, sa Trga Krajine do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad.

Peti po redu festival organizovala je Queen Estrada u saradnji sa banjalučkim Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske.

Učesnici festivala su Art trupa „Haos Animatori” iz Novog Sada, Dječiji ansambl KUD „Čajavec”, Vokalni atelje „MaMa Vox ”, Dječiji hor „Vrapčiči”, Dječiji edukativni centar „Dajte nam šansu - Zvjezdice”, te 26 banjalučkih vrtića, odnosno mališani  uzrasta četiri, pet i šest godina.

- Cilj nam je da napravimo događaj koji je prepoznatljiv i kojem će se radovati djeca i roditelji- -rekao je vlasnik Queen Estrade Zoran Đurić.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović kaže da su se ove godine potrudili  da privuku pažnju svih građana.

-Poenta je da fokus bude na djeci, da im obezbjedimo sva prava koja su im zagarantovana Konvencijom o pravima djeteta, da pokažemo kako je divno biti dijete -kazala je Kurtinovićeva.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana