Elektrokrajina: U toku sanacija kvarova izazvanih olujnim nevremenom

G.S.
Elektrokrajina: U toku sanacija kvarova izazvanih olujnim nevremenom

BANjALUKA - Iz ZP Elektrokrajine Banjaluka ističu da je u toku sanacija svih kvarova izazvanih olujnim nevremenom koje je zadesilo cijeli region.

- Neplanirani prekidi u napajanju električnom energijom, usljed rušenja rastinja i čupanja drveća te pada, na vodove i na energetska postojenja registrovana su na područjima Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Prijedora, Laktaša, Čelinca, Srpca, Kozarske Dubice, Novog Grada, Mrkonjić Grada i Šipova. Ukupan broj kvarova je ogroman - navode iz ovog preduzeća.

Ističu da je bilo 112 kvarova na srednje naposkoj mreži.

- Od toga njih 97 već je otklonjeno, dok je na niskoj naponskoj mreži broj kvarova bio 233, od kojih su u 90 odsto slučajeva svi kvarovi već sanirani. Na ostatku mreže na nepristupačnijim mjestima još uvijek radi. Elektrokrajina čini sve da tokom današnjeg dana svi kvarovi budu otklonjeni - istakli su iz ovog preduzeća.

Sve ekipe Elektrokrajine kažu da su angažovane i tokom jučerašnjeg dana i tokom noći, kao i danas.

- Mobilne ekipe su na terenu i tokom dana svi kvarovi će biti sanirani. U samo dvadeset dana naše područje zahvatile su velike vremenske nepogode, ali kao što je i u prvom naletu, ledenih kiša i rušenja vodova, Elektrokrajina u najkraćem vremenskom periodu riješila problem napajanja i ovom prilikom možemo garantovati građanima da terenske ekipe, kao i u mnogo slučajeva do sada čine sve što je u njihovoj moći da se svi kvarovi saniraju i da potrošači ne trpe posljedice elementarnih nepogoda - navode u saopštenju.

Direktor ZP Elektrokrajina, Dragan Čavić, izjavio je da će se svi radnici ovog preduzeća potruditi da prekidi u napajanju strujom budu isključivo privremeni, te da su su mobilisane sve službe preduzeća kako bi svi potrošači koji su usljed olujnog nevremena ostali bez napajanja električnom energijom dobili adekvatno napajanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana