“Elektrokrajina”: Poziv kupcima da očitaju potrošnju električne energije

A. J. R.
“Elektrokrajina”: Poziv kupcima da očitaju potrošnju električne energije

BANjALUKA - ZP “Elektrokrajina” a.d. Banjaluka nastavlja sa primjenom vanrednih mjera na smanjenju direktnih kontakata sa kupcima električne energije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

U skladu sa tim “Elektrokrajina” poziva kupce električne energije da u periodu od 29. aprila do 2. maja 2020. godine obave očitavanje potrošnje električne energije i podatke o tome, uz navođenje naplatnog broja koji se nalazi na računu za električnu energiju, dostave putem jednog od ponuđenih komunikacijskih kanala:

• besplatna info linija 0800 50 116

• viber broj 066 711 490

• e-mail: [email protected]  

Na internet stranici preduzeća www.elektrokrajina.com  kupci mogu pronaći uputstvo za očitanje digitalnog brojila i pravilnu dostavu podataka.

- Za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci od strane krajnjeg kupca primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano odredbama Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom - navode iz “Elektrokrajine”.

U saopštenju je istaknuto da će konačna količina isporučene električne energije biti utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu da kupci ne bi bili oštećeni.

Iz “Elektrokrajine” napominju da navedene mjere primjenjuju isključivo zbog zaštite zdravlja kupaca i radnika preduzeća, u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i Uprave “Elektroprivrede Republike Srpske”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana