"Eko toplane" uspješno prošle kroz proces resertifikacije : Poslovanje u skladu sa ISO standardima

Maja Stanojević
"Eko toplane" uspješno prošle kroz proces resertifikacije : Poslovanje u skladu sa ISO standardima

BANjALUKA - Nakon višemjesečnih priprema i edukacije tima za implementaciju standarda, "Eko toplane" su uspješno prošle kroz proces resertifikacije i još jednom potvrdile da posjeduju kvalitet poslovanja usklađen sa međunarodnim ISO standardima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

- Osim resertifikacije za ranije uvedene ISO standarde 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018 za upravljanje kvalitetom, životnom sredinom, bezbjednošću i zdravljem na radu, "Eko toplane" su dobile i sertifikat sistema menadžmenta prema međunarodnim standardima ISO 50001:2018 za upravljanje energijom - kazali su iz "Eko toplana".

Dodali su da su članovi tima "Eko toplana" zaduženi za implementaciju standarda za upravljanje energijom osposobljeni da dalje provode aktivnosti prema akcionom planu u pravcu ušteda energenta i poboljšanja energetskih karakteristika.

- Sertifikaciju i resertifikaciju obavila je renomirana sertifikacijska kuća "TÜV Thüringen" - naglasili su iz "Eko toplana".

Kako su naglasili, efikasno upravljanje kvalitetom, životnom sredinom, energijom, bezbjednošću i zdravljem na radu dio je poslovne strategije "Eko toplana" u proizvodnji toplotne energije i pokazuje opredijeljenost ka usklađenosti sa svim međunarodno propisanim normama.

Proces uvođenja sertifikata i resertifikacije podrazumijevao je provođenje internog i eksternog audita, pokretanje korektivnih mjera i preispitivanje sistema upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, bezbjednošću, zdravljem na radu i energijom.

- Menadžment "Eko toplana" u cilju ostvarivanja osnovnih funkcija postavlja strateška opredjeljenja za povećanje energetske efikasnosti, očuvanje kvaliteta životne sredine i bezbjednosti na radu, racionalnu potrošnju toplotne energije i smanjenje troškova poslovanja - kazali su u ovom preduzeću.

Istakli su da unapređenjem poslovanja, zadovoljavajući sve svjetske norme, "Eko toplane" osiguravaju viši nivo, trajnost i ujednačenost kvaliteta usluge, čime potvrđujemo njihova usmjerenost ka zadovoljnom korisniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana