"Eko toplane" počele probe sistema daljinskog grijanja: Prije početka sezone provjeriti ispravnost instalacija

N. R.
"Eko toplane" počele probe sistema daljinskog grijanja: Prije početka sezone provjeriti ispravnost instalacija

BANjALUKA - Iz preduzeća "Eko toplane" saopštili su da su u petak počele funkcionalne probe sistema daljinskog grijanja. To podrazumijeva provjeru kompletnog toplifikacionog sistema, uoči zvaničnog početka sezone grijanja.

- Još jednom apelujemo na zajednice etažnih vlasnika i pojedinačne korisnike da obrate pažnju na ispravnost zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija kako bi bila omogućena nesmetana isporuka toplotne energije - kazali su iz "Eko toplana".

U objektima u kojima su između dvije sezone renovirani stanovi, neophodno je odvrnuti ulazne toplovodne ventile kako bi se omogućio dotok vode u grijna tijela.

- Korisnici koji imaju ugrađene kalorimetre treba da odvrnu ventile u razvodnom ormaru, jer se tako aktivira isporuka toplotne energije, a njegovim zavrtanjem isporuka se prekida - rekli su iz "Eko toplana".

Dodali su da je potrebno na početku sezone ispustiti nakupljeni vazduh iz grijnih tijela, odzračivanjem radijatora. Ovo je najčešći problem u starijim stambenim zgradama sa dotrajalim instalacijama i na višim etažama.

- U slučaju problema sa grijanjem korisnici se mogu javiti na besplatan info broj 0800 502 12, na mail infoŽekotoplanebanjaluka.com ili u Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. Informacije su dostupne i na sajtu njnjnj.ekotoplanebanjaluka.com - dodali su iz "Eko toplana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana