"Eko toplane" Banjaluka: Uredna isporuka toplotne energije

G.S.
"Eko toplane" Banjaluka: Uredna isporuka toplotne energije

"Eko toplane" Banjaluka nalaze se usred sezone grijanja, a s obzirom na zahlađenje i najavljene niske temperature u narednom periodu, korisnici se sigurno pitaju da li će tokom praznika isporuka biti uredna i da li "Eko toplane" raspolažu dovoljnim količinama energenta.

- Kada je riječ o energentu, obezbijedili smo potrebnu količinu drvnog sortimenta do kraja sezone grijanja, tako da korisnici ne treba da strahuju da bi zbog nestašice energenta moglo doći do prekida isporuke toplotne energije - rekli su iz "Eko toplana".

Naglasili su da su od početka sezone 2020/2021 potrošili oko 30 odsto više energenta, nego za isti period prošle godine, s obzirom na činjenicu da su srednje dnevne temperature znatno niže u odnosu na prošlu godinu i to, više od tri stepena Celzijusa, što je velika razlika na tromječenom nivou.

- Međutim, bez obzira na povećanu potrošnju, energenta imamo sasvim dovoljno da Banjalučani ne treba da brinu za održivost sistema kada je riječ o drvnom sortimentu. Kada je riječ o samoj proizvodnji, imamo stabilan sistem, i tokom protekla dva i po mjeseca nismo imali većih problema na mreži. Manje kvarove otklanjamo u roku od nekoliko sati, često korisnici i ne osjete promjene temperature u grijanim prostorima, s obzirom na to da reagujemo u kratkom roku kako bismo otklonili svaki problem - kažu iz "Eko toplana".

Kao što je već poznato korisnicima, najveći problem sistema daljinskog grijanja je distributivna mreža.

- Na taj segment toplifikacionog sistema ne možemo uticati preventivno, odnosno ne možemo predvidjeti kvar tokom sezone grijanja.  Međutim, u slučaju pucanja dijelova mreže, kao i uvijek tokom sezone, tako i u prazničnim danima, naše dežurne ekipe biće na terenu kako bi mogli po potrebi reagovati i kako bismo svaki eventualni kvar otklonili na vrijeme i uspostavili redovan režim grijanja u što kraćem roku, da prekid isporuke u što manjoj mjeri remeti komfor korisnika – zaključili su iz "Eko toplana".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana