Edukativna predstava “Mirka” održana u Domu omladine

G.S.
Edukativna predstava “Mirka” održana u Domu omladine

BANjALUKA - Edukativna predstava iz oblasti saobraćaja “Mirka”, kojoj su prisustvovali učenici osnovnih škola “Branko Ćopić”, “Vuk Stefanović Karadžić”, “Jovan Cvijić” i “Branislav Nušić”, održana je u Domu omladine.

Zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović kazao je da je predstava “Mirka” do sada izvedena više od stotinu puta.

- Predstava je za učenike ranog školskog uzrasta i daje odlične rezultate. S obzirom na to da djeca kroz školski nastavni plan i program ne dobijaju dovoljno znanja i prakse iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, ova predstava je način da se na jedan interesantan i edukativan način steknu znanja - naveo je Radović.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo kazala je da grad veoma uspješno sarađuje sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske.

- U tom pogledu tokom cijele godine, a posebno pred početak školske godine sprovodi se niz aktivnosti usmjerenih na edukaciju djece u saobraćaju. Interaktivna predstava “Mirka” zapravo je prilika da djeca ranog školskog uzrasta na jedan zabavan način nauče pravila ponašanja u saobraćaju  - kazala je Šukalova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana