Edukacijom ukazuju na korist reciklaže

M. S.
Edukacijom ukazuju na korist reciklaže

BANjALUKA - Gradska razvojna agencija i Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizuju danas predavanje pod nazivom “Ne dozvoli da otpad postane smeće”, koji je podržan od strane Evropske komisije. Događaj će biti organizovan na Tehnološkom fakultetu, a u sklopu inicijative Evropski socio-ekonomski regioni 2021.

Kako je saopšteno iz Gradske razvojne agencije, tema je predstavljanje potencijalnih inovativnih rješenja u zaštiti životne sredine, reciklaži i rehabilitaciji prostora.

- Plan je da se na jednom mjestu okupe zainteresovani stejkholderi i predstave određeni problemi i potencijalna rješenja, da bi se i u budućnosti moglo raditi na novim zajedničkim inicijativama, koje bi se mogle implementirati na nove, atraktivne i inovativne načine. Cilj događaja “Ne dozvoli da otpad postane smeće” je da se predavanjima i edukacijom ukaže na koristi koje donosi reciklaža i da se predstavi primjer dobre prakse revitalizacije i razvoja turističko-rekreativnog centra Manjača - naveli su iz agencije.

Zbog sprovođenja mjera zaštite od pandemije virusa korona, događaju će prisustvovati ograničen broj ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana