Dvorište Ćetojevića najljepše u gradu

Vesna Popović
Dvorište Ćetojevića najljepše u gradu

Banjaluka - Dvorište porodice Ćetojević iz Šargovca najljepše je u gradu i ta laskava titula im je dodijeljena u ovogodišnjoj akciji "Biramo najuređenije" u konkurenciji 16 prijavljenih dvorišta.

Svoj životni prostor u ulici Čarlija Čaplina ova brojna porodica uredila je sa mnogo pažnje i to je oaza brojnih vrsta cvijeća, bilja i voćki. Poseban ambijent ukrašavaju mini-vodenica, nekoliko malih jezera, prostor za porodična okupljanja ili uživanje u hladovini u vrelim ljetnim danima, te popločane staze.

Velika ljubav Ćetojevića su i životinje, a njihovo dvorište je životni prostor raznih vrsta golubova, kanarinaca, pataka, fazana, papagaja, kornjača, kokoški, pasa i mačaka.

Gradonačelnik Igor Radojičić juče je posjetio ovo domaćinstvo i uručio Ćetojevićima prvu nagradu od 600 KM.

- Ovo je divan prostor koji se samo može poželjeti. Brojna porodica vodi računa o zelenilu i dosta životinja i vidi se ljubav prema svemu što su uradili. To je poruka koju svi treba da slijedimo, da uredimo životni prostor oko nas i da to nije samo pitanje Gradske uprave ili nekog komunalnog preduzeća već svih nas - kazao je Radojičić.

Dobitnik nagrade Dejan Ćetojević je rekao da se njegovi baka, otac, majka, sestra i rođaka brinu o održavanju dvorišta i životinjama.

- Radi se svakodnevno, pogotovo oko životinja. Uvijek ima posla. Biljke treba redovno zalijevati i okopavati ili voćke orezivati. Obično se zajedno dogovaramo šta ćemo novo napraviti, ali na kraju ja odlučim šta ćemo novo uraditi - kazao je Ćetojević.

Dodao je da je za šest kornjača napravljeno malo jezero, a više od 60 kanarinaca ima veliki kavez u dvorištu.

- Otac uzgaja golubove i za njih smo napravili poseban prostor - kazao je Ćetojević i dodao da je slično i sa ostalim životinjama.

Kazao je da su u ovoj akciji učestvovali i lani te da su osvojili drugo mjesto.

- Od tada smo napravili dosta poboljšanja i drago mi je da se trud isplatio i da smo ovaj put uspjeli da pobijedimo. Nagradu ćemo iskoristiti da napravimo nešto novo u dvorištu za sljedeću godinu - dodao je Ćetojević.

Nagrađeni

Najuređenije dvorište

Dejan Ćetojević - ulica Čarlija Čaplina 12

Zdravko Lepir - ulica Petra Velikog 137

Draženko Glišić - ulica Zdravka Dejanovića 82

Školsko dvorište

OŠ "Jovan Cvijić"

OŠ "Jovan Dučić", Zalužani

OŠ "Vojislav Ilić" - područna škola Bočac

Prostor u stambenim zgradama

ZEV Bulevar Desanke Maksimović 2

ZEV Ravnogorska 16

ZEV ulica Carice Milice 38 - 40

Balkon

Jelena Zlatinić - ulica Dragana Bubića 14 B/2

Specijalna nagrada

Božo Radman - za doprinos u očuvanju zelenila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana