Duplo veće subvencije za praktičnu nastavu

Aleksandar Stojanović
Duplo veće subvencije za praktičnu nastavu

Banjaluka - Ovih dana zaključen je javni poziv, a zahvaljujući ovom programu biće opremljeni stručni kabineti sedam srednjih obrazovnih ustanova, i to Tehnološke, Poljoprivredne, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Tehničke, Građevinske, Škole učenika u privredi i Elektrotehničke škole "Nikola Tesla". Član gradskog Savjeta za ekonomska pitanja i razvoj Saša Trivić naglašava da je izuzetno zadovoljan zbog činjenice da je grad prihvatio ovaj prijedlog i odlučio da izdvoji sredstva za opremanje kabineta srednjih stručnih škola.

"Ovo je veoma važan momenat u procesu stvaranja stručnih i kvalifikovanih radnika i na ovom projektu moramo raditi i ubuduće. Od opremanja kabineta korist će imati svi, kako škole, tako i poslodavci, i, što je najvažnije, učenici"izjavio je Trivić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović ističe da je grad odlučio da poveća izdvajanja za ove svrhe nakon što je prošle godine uvedena ova novina u sistem gradskih podsticaja za privredu, za koju će ove godine sveukupno biti izdvojeno 1,15 miliona KM. "Ovi podsticaji osmišljeni su u saradnji sa poslovnom zajednicom, odnosno na njihovu inicijativu. Praktični dio nastave je najvažniji u procesu obrazovanja i zato je cilj da srednje škole imaju adekvatne uslove da mogu da odškoluju učenike za rad u privredi"istakao je Komljenović.

 

Bajić

Direktor Građevinske škole Ljuban Bajić istakao je da će sredstva biti uložena za nabavku kvalitetnijih računara na kojim će učenici ići u korak sa vremenom i učiti najsavremenije tehnike rada.

"Danas se projektovanje i crtanje većinom radi na računaru i zbog toga je ova nabavka od velikog značaja za našu školu. Prošle godine je osposobljen jedan kabinet, sad ćemo opremiti drugi i to je dovoljno za nesmetan rad" naglasio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana