Druženja se ne odriču ni u trećem dobu

Aleksandra Todorović, Tamara Bubnjević
Druženja se ne odriču ni u trećem dobu

BANjALUKA - Gerontološki centar Banjaluka tradicionalno je u petak obilježio 1. oktobar, Međunarodni dan starih lica, uz skromniji program zbog propisanih epidemioloških mjera.

Za korisnike ovog centra organizovali su zabavu, svečani ručak i izložbu rukotvorina, koje su nastale tokom brojnih radionica.

Glavna sestra u Gerontološkom centru Nada Jukić kazala je da se korisnici mnogo raduju svom danu.

- Organizovali smo zabavno druženje da bismo razveselili naše korisnike i svečano proslavili njihov dan. Družili smo se uz bogat svečani ručak, razgovarali uz kafu, a na kraju su naši korisnici zapjevali i zaigrali - kazala je Jukićeva.

Istakla je da je ove, kao i prethodne godine, situacija malo drugačija nego prethodnih zbog pooštrenih epidemioloških mjera koje su preporučile nadležne institucije te nisu bili u mogućnosti da organizuju muziku uživo.

- U našem centru organizovali smo aktivnosti da bismo provjerili zdravstveno stanje korisnika te smo im povodom Dana starih osoba izmjerili krvni pritisak i šećer u krvi. Zdravlje pacijenata ipak je na prvom mjestu - rekla je Jukićeva.

Naglasila je da su radnici proveli dva sata kvalitetnog druženja sa korisnicima te im svečano čestitali praznik, uz promociju njihovog književnog stvaralaštva.

- Socijalni radnici su na Trgu Krajine dijelili promotivni materijal, kao i kreativne rukotvorine koje su napravile vrijedne korisnika centra - istakla je Jukićeva.

- Oni su bili uzbuđeni dok su davali izjave medijima i ponosni na svoj stvaralački rad ostvaren kroz radnu terapiju - kazala je Jukićeva.

Ovaj dan je svečano obilježen i u Gerontološkom centru u Dragočaju, gdje su radnici zajedno sa korisnicima uživali u svečanom ručku.

- Svaki dan treba misliti na zdravlje naših korisnika, a ne samo danas. Kvalitetno smo proveli vrijeme uz razgovor sa našim korisnicima - kazala je za “Glas Srpske” glavna sestra Gerontološkog centra u Dragočaju Mirjana Todorović.

Usluge

Iz Gerontološkog centra poručili su da konstantno nastoje unapređivati svoje usluge, jer im je zdravlje korisnika prioritet.

- Medicinske usluge koje svakodnevno pružamo nastojimo unaprijediti. Ovdje redovno mjerimo i kontrolišemo šećer u krvi, krvni pritisak, temperaturu, puls, primjenjujemo terapije kao što su infuzije, injekcije, insulinska terapija, inhalacije, previjamo rane te njegujemo i brinemo se o higijeni korisnika - poručili su iz ovo centra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana